Misija

Svojim ponašanjem stvaramo oduševljenog (internog ili eksternog) kupca, kupca za ceo život!

Vizija

Najpoželjnije mesto za kupovinu proizvoda za kućne ljubimce.

O nama

S pripremama za otvaranje prvog pet-šopa počeli smo još 1974. godine. Početkom 1975. Vatroslav Varda otvorio je u Splitu jednu od prvih specijalizovanih trgovina sa proizvodima za kućne ljubimce na području bivše Jugoslavije. Od 1994. godine aktivni smo u distribuciji hrane i opreme za kućne ljubimce, a od kraja 2011. godine, akvizicijom maloprodajnog lanca ZOO CITY, integrisali smo maloprodaju u svoj distributivni portfelj i ostvarili želju da ponovo stupimo u direktan kontakt sa krajnjim kupcima. Naša vizija je stvoriti najpoželjnije mesto za kupovinu proizvoda za kućne ljubimce, i to tako da svakom kupcu posvetimo maksimalnu pažnju, poslušamo ga i pokušamo ispuniti svaku njegovu želju koja je u vezi sa kućnim ljubimcima.

Naš je posao da obezbedimo vrhunske proizvode namenjene kućnim ljubimcima. Reč je o proizvodima renomiranih svetskih robnih marki koje će sa zadovoljstvom preporučiti svako ko se profesionalno bavi kućnim ljubimcima, bilo da je reč o veterinarskoj ordinaciji ili specijalizovanoj prodavnici za kućne ljubimce.

Nismo usmereni samo na skupe ili ekskluzivne proizvode. Naš je asortiman izuzetno bogat i vrstama i cenovnim kategorijama, pa sasvim sigurno može zadovoljiti i najizbirljivijeg kupca. Ponudu stalno dopunjujemo novim linijama, slušamo i prepoznajemo potrebe kupaca i uvodimo najnovije trendove u regiju. Budući da smo učili i razvijali specifična znanja iz oblasti distribucije, na podsticaj naših dobavljača 2006. godine počeli smo širiti poslovanje u regionu. Osnovali smo firmu ćerku u Beogradu i počeli izvoziti proizvode na područje cele bivše Jugoslavije. Danas smo aktivni u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Partnerski odnosi

Partnerstvo sa američkom kompanijom Hill’s Pet Nutrition, Inc. sklopili smo 1994. godine, što nas čini najstarijim distributerom njihovih proizvoda u srednjoj i istočnoj Evropi. S nemačkom kompanijom Tetra GmbH sarađujemo od 1995. godine. U našem je portfelju danas 20-tak specijalizovanih dobavljača, od kojih najveći deo zastupamo ekskluzivno, i u Hrvatskoj, i u Srbiji, ili na području cele regije. Nakon iskustva početkom 2000-tih, od 2014. godine intenzivnije se bavimo distribucijom veterinarskih lekova.

Postali smo službeni distributer nemačkog Bajera i distributer za Zoetis (ćerka firma Fajzera) u asortimanu veterinarskih lekova. Vakcine i deo asortimana su unutar hladnog lanca (+4 do +8 stepeni), za šta smo osigurali posebnu skladišnu komoru koja ima autonomiju od čak 72 sata rada na agregat, ukoliko nestane struje. Temperatura se očitava svakih 10 minuta pa, u slučaju rasta ili pada, automatski alarmira sisteme koji osetljive veterinarske preparate čuvaju u optimalnim uslovima. Biće zanimljivo videti hoćemo li i, ako da, u kojoj meri u narednim godinama ostvariti udeo u hrvatskom tržištu veterinarskim lekovima, čija se godišanja vrednost procenjuje na preko 25 miliona evra.

Vlastita robna marka

SMART PET

Za vas smo odabrali najbolje sa svetskih tržišta te vam nudimo proizvode pod vlastitom markom SMART PET, u najboljem odnosu cene i kvaliteta! 

U Smart Pet asortimanu pronaći ćete poslastice za pse (kosti za žvakanje i keksiće), ali i suvu hranu za pse i mačke.

Skladištenje i distribucija

skladiste-1

Distribuiramo gotovo 6.000 artikala koji pokrivaju sve potrebe kućnih ljubimaca. Optimizovana zaliha i dobra cena pomogli su nam da postanemo vodeći dobavljač specijalizovanog kanala prodaje u regionu. Komercijalisti na terenu i radnici telefonske prodaje brižljivo slušaju želje klijenata i rade na njihovom optimalnom ispunjavanju. Sopstveni vozni park garantuje visok standard i sigurnu isporuku robe do prodajnog mesta svakog partnera.

skladiste-2

Jedina smo specijalizovana firma za distribuciju smrznutog lanca proizvoda. Od kraja 2014. godine započeli smo distribuciju smrznute hrane (BARF) engleskog proizvođača Natures Menu. Investicijom u komoru režima -18°C i u distributivna vozila opremljena rashladnim komorama možemo stvarati nove trendove distribucije hrane i opreme za kućne ljubimce. Kako bismo osigurali tačnu i pouzdanu isporuku, prilikom prijema, komisioniranja i kontrole robe koristimo sistem bežičnih bar-kod terminala. Tako, na zadovoljstvo kupaca, greške svodimo na minimum.

Neprekidno ulažemo u napredna tehnološka dostignuća, poput pametnih logističkih alata, nadzora vozila ili data-warehouse sistema. Automatizacijom procesa, radom u skladištu u više smena i investiranjem u sopstveni distributivni kapacitet stvaramo zadovoljne kupce u celoj regiji. U budućnosti se nameravamo usmeriti na razvoj distributivnih aktivnosti i kompetencija, ali i na razvoj maloprodaje u Hrvatskoj. Specijalizovano tržište za kućne ljubimce u Hrvatskoj je konsolidovano, a budući da želimo i dalje rasti i širiti se, ne možemo se posvetiti isključivo veleprodaji. Nedovoljan broj prodajnih mesta i slaba kupovna moć ne osiguravaju kontinuiran rast tržišnog udela specijalizovanih trgovina za kućne ljubimce. Vlastitim angažmanom, fer i transparentnom politikom maloprodajnih cena, i uz iste izazove i troškove s kojima se susreću i drugi maloprodajni igrači na tržištu, sigurno možemo doprineti rastu udela prodaje kroz specijalizovani kanal.

S preko 5.000 paletnih mesta u veleprodajnom segmentu poslovanja u Hrvatskoj i Srbiji i sopstvenom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj najjača smo distributivna kuća u industriji za kućne ljubimce u ovom delu Evrope. Postigli smo i zadržali najviše standarde u prodaji i marketingu, pa naši principali znaju da smo najkvalitetniji zastupnici u regionu.

Zajedničkim ulaganjem u razvoj brendova koje zastupamo, primenom najbolje poslovne prakse, promotivnim i marketinškim aktivnostima poslovnim partnerima želimo pomoći u prodaji proizvoda iz svog portfelja, stvoriti svest o postojanju brenda, razviti lojalnost prema tim proizvodima i podstaći rast sektora hrane i opreme za kućne ljubimce.

Karantin za uvoz, prijem i distribuciju riba, reptila i papagaja

Godine 2009. preuzeli smo i proširili karantin za tropske i hladnovodne ribice. Imamo 500-tinak akvarijuma sa gotovo 90.000 litara zapremine za prihvat i temperiranje ribica i njihovu distribuciju po Hrvatskoj. Dobavljači iz Singapura, Izraela, Slovačke, Malezije, Nemačke, s Tenerifa, Floride i iz Mađarske temelj su raznovrsnosti ponude, prihvatljivih cena i stalnih noviteta. Nudimo širok asortiman ljubimaca: zlatne ribice, kornjačice, predivne tropske ribice, više vrsta zmija, reptile poput iguana, kameleona, anolisa, agama i paukova, zatim, egzotične velike papagaje poput ara, žakoa ili amazona. Na svakom se našem maloprodajnom mestu mogu kupiti kućni ljubimci, a stručno prodajno osoblje edukovano je i može pružiti sve potrebne informacije u vezi sa njihovim držanjem i negom.

Temeljni principi naše poslovne prakse:

  • Radimo i ponašamo se kao uspešan tim poštujući doprinos naših kolega – internih kupaca, s njima sarađujemo, ohrabrujemo ih i pružamo im podršku.
  • Uvažavamo vrednosti i dignitet drugih, bez obzira na njihovu religiju, kulturu, nacionalnost, pol ili položaj u organizaciji kompanije.
  • Resurse i imovinu kompanije koristimo i prema njoj se odnosimo kao njeni vlasnici.
  • Svakom, pa i najjednostavnijem poslu do kraja smo posvećeni.
  • Svaki posao obavljamo strasno i oduševljeno.
  • Međusobno sarađujemo, svesni da drugi zavise o našem radu.
  • Odnosimo se prema drugima onako kako bismo želeli da se oni odnose prema nama.
  • Poštujemo doprinos, vreme, znanja, veštine i poglede drugih.
  • Usmereni smo na rešenja, a ne na probleme i prepreke.